Fysiotherapie North Ridge en Markola market
Hi everybody,
Hier zijn we weer met ons verhaal ;) Echt super bedankt voor al jullie reacties, erg lief.
We hebben de afgelopen dagen mee gekeken met fysiotherapeuten die werkzaam zijn in ziekenhuizen, hier in Accra. De Ghanese fysiotherapeuten waren Sandra, Dorethy en Cherety en ook werkte Jean Paul, een Nederlands/Engelse fysiotherapeut daar voor twee weken. Hij is een super enthousiaste kinderfysiotherapeut die al jaren werkt in Londen, daar heeft hij vooral ook veel te maken met de doelgroep Cerebral Palsy waar wij in Offinso bij Mr. Ark ook veel mee te maken krijgen. Ook is ons eindafstudeerproject hierop gericht. De afgelopen dagen hebben we met veel te grote witte jassen aan rondgelopen (lelijk). De dagen waren super interessant en erg leerzaam. Ook beseften we ons dat we nog veel moeten leren. Gelukkig vond Jean Paul ons handboek erg indrukwekkend, dit gaf ons een prettig gevoel. Hij zij dat we hier vooral moesten genieten. Jean Paul en de andere Ghanese fysiotherapeuten waren zeer enthousiast en betrokken ons erg bij hun therapieën. Het leuke van het meekijken was dat we vooral veel nieuwe ideeën hebben opgedaan.
Makola market
We dachten na de hele ochtend te hebben meegekeken, gaan we even relax rondlopen op de Markola Market. Eerst vroegen we ons al af of dit überhaupt wel de goede markt was want het was echt een chaos. Ze verkopen echt werkelijk alles op deze markt, van pruiken tot vieze, stinkende met vliegen erop zittende vissen. We liepen als enige Obruni's op deze markt en we worden ook nog steeds afgezet door die taxichauffeurs omdat we blank zijn. Tot slot hebben we onze busticket gekocht om zondag naar Nsawam te gaan.
Ook heel bijzonder was het om te zien dat de zon hier afgelopen woensdag een grote kring om zich heen had, het leek wel een ronde regenboog.
Gisteravond waren we uitgenodigd om te kaasfonduen bij Diana thuis. Dit was echt heel gezellig en lekker, ff heerlijk Nederlands gegeten. Het Ghanese eten is nog steeds niet te eten, Fou fou en Banku, iel. Vanavond gaan we waarschijnlijk met Kirk Accra in. Morgen gaan wij voor Bianca, Kirk en Diana koken. De dagen dat we redelijk goed internet hebben zijn zondag voorbij dus geniet nog maar van dit verhaal. We hebben geen idee wanneer het volgende verhaal er op komt.
Bye bye
Liefs
Leuk te lezen!!
erg leuke foto's ook!
We zullen morgen een biertje op jullie drinken op mn feest ;-)
Dikke Kus Anne
Hoi Femmuz,
Leuk om te lezen hoe jullie het hebben! En allebei femke jaja hahaha, ze hebben al zon moeite met al die nederlandse namen! Maar die 2 namen die iedere ganees heeft, 1tje daarvan is naar de dag van de week waarop je geboren bent. Moet je eens proberen te achterhalen, dan heb je tenzij jullie ook op dezelfde dag geboren zijn, allebei toch een andere naam!!!
En het eten... brrrrrr foufou.... niet echt lekker nee. Die gebakken bananen zijn trouwens wel heel lekker! heb je al van die bevroren yoghurtjes ontdekt? Fan yogo heeft dat geloof ik, verkopen ze op straat. Zit in een zakje, hoekje eraf bijten en dan heb je een heerlijk ijsje! Toen wij in ghana waren vonden we het heerlijk! bestaat geloof ik in vanille, yogo en choco. Het is eigenlijk gewoon bevroren yogi drink.
Nou, ik ben benieuwd hoe het verder gaat met jullie! Maar dat lees ik hopelijk weer snel!
groetjes Angela
Allerbeste Femke's,
Leuk om te lezen dat jullie steeds dieper in de echte Ghanese cultuur terecht komen. Nog steeds wennen, vooral aan het eten begrijp ik. Had je maar naar Midden-Amerika moeten gaan, dan had je lekker iedere dag Taco's gekregen. Nou, bedenk maar dat het in ieder geval eens wat anders is als onze Hollandse stamppot.
Zo'n kring om de zon heet een Halo; vocht in de atmosfeer die als een kring van condens om de zon gaat zitten. Wie weet morgen wel regen!!!!!
Geniet van het andere, veel plezier dames, Anneke.
Hoi Fem en Femke,
Zal wel even wennen zijn als alles wat moeilijker gaat via internet,we hopen er het beste van!
Weer een leuk verslag,meiden wat zien en beleven jullie veel.
Prachtige fotos ook elke keer,vooral de jassen, Zon en de Markola Market.
Morgen een goede reis na Nsawam.
Geniet nog van de laatste avond bij de Familie en geef Jodian een flinke knuffel,groetjes voor alle Jol en wim
Joehoeeee Femmuz!
Oeps, wij liepen een beetje achter met lezen, maar hebben dit dan ook heel snel ingehaald! Geweldig om allemaal te lezen hoor, spannend. En zo anders in zo'n andere cultuur dan die wij kennen. Leuk om ook wat foto's te zien! Geniet ervan, succes en we denken aan je!
Liefs de Jonkers Family ;)
P.S. Sjonkers heeft van de week gewoon een 2e hands snowboard gekocht :D Dat je het maar weet ;)
Als ik jullie was zou ik het advies van Jean Paul maar goed opvolgen -> Lekker genieten!!!!
hey Femke!
leuke verslagen en foto's!
succes en veel plezier daar.
gr Marleen en Marloes
Hee obruni's !!
Wat leuk wat leuk om al die foto's van jullie te zien en de verhaaltje erbij te lezen!! :) Hoe vinden jullie het werken met kinderen? Al overgehaald om ook kinderfysio te gaan studeren;)??
Maar de tijd van luxe is voorbij?? Nou maar jullie redden je wel:) Ik hoop dat de verhalen/foto's ook blijven? Tot snel!
En genieten hé!
Liefs
Hoi Femke, hier een reactie van ons uit Amersfoort. Lezen en bekijken alle teksten en foto's. Krijgen hierdoor een aardig beeld van deze reis.
We wensen je nog veel plezier en horen graag weer van jullie.
He meiden!!
En zijn de pijnlijke rode huidjes nog bruin geworden? :P
Geweldige foto's en verhalen, heb het net pas allemaal bekeken, maar super!
Jullie zijn wel erg ontspannend begonnen, hoop dat het primitieve leven ook vol te houden is. Koud zullen jullie het iig niet krijgen :) En dat jullie al wat meer mogen doen, maargoed observeren is wel erg belangrijk!
Goed dat ik het zeg, zou elis nog wat bestandjes sturen.. ga ik aankomende week doen!
Heel veel plezier de komende tijd, ik lees jullie avonturen wel weer..
En introduceer mij maar vast daar, zal zo willen gaan;)
Veel liefs!
Hey Fem en Femmuz!!
Ziet er echt mooi uit dat centrum! Moet nog wel het 1 en ander aan gebeuren maar zie het al helemaal voor me wanneer jullie alles hebben ingericht en al het sponsormateriaal erin hebben staan.
Betekend het posten van dit verhaal en deze foto's dat jullie bij het centrum of bij Mr Arck ook internet hebben??
Hoop van wel, kunnen jullie ons mooi op de hoogte blijven houden van jullie avonturen en belevenissen.
x el
p.s. Fem, vond het leuk om je afgelopen week weer ff gesproken te hebben, is toch weer anders als zo al jullie verhalen alleen te kunnen lezen en niet te kunnen horen :P
Hallo Femke,
Tegen je grenzen aanlopen,ervaren de harde werkelijk van het leven daar,wat kunnen betekenen voor de mensen daar en genieten van af en toe even luxe.
Het maakt je sterker voor de rest van je leven. Ik vind het ongelooflijk knap je dit doet en natuurlijk heb je het af en toe heel zwaar,maar je bent een ongelooflijke doorzetter.
groet,
Frank